Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2010. november 16., kedd

Ajsa 21 hónapos

Huszonegy hónapos lett kicsi lányunk. El sem hiszem, hogy ilyen sok idő telt el mióta megszületett. Mintha most visítottam volna fel örömömben a terhességi teszt eredménye láttán.

Miket tud már ez a kicsi lány?

Kezdjük a kötelező információkkal: 11 kiló, 85 centiméter. 22-es lábak:)

Beszéd
Erről nemrég írtam azóta nincs túl nagy fejlődés. Továbbra is folyton megy a blabla. Néha azért már mond meglepőket, és ismétel is ha úgy van kedve. Egyébként mindent megért. Néha süketnek tetteti magát, de végül mindig jön a széles vigyor. Imádom!!! Hiába mondom el neki százszor mit nem kellene csinálni, végül úgyis levesz a lábamról. Nesze neked, fegyelmezés

Mozgás
Egész nap mozgásban van. Le nem ül egy pillanatra, jobb esetben megy, sétál, többnyire szaladva érkezik mindenhová. Mászik mindenre, legyen az bútor vagy a fejem, széken guggol, ringatózik, ágyról leugrik, lépcsőről odakint szintúgy. Imádja a kismotorját, azzal aztán lehet száguldozni. Eddig szerencsére megúszott mindent nagyobb baj nélkül. Mondogatom is, hogy angyalok vigyáznak rá, már annyiszor megvédték. - Csak így tovább:)

Evés
Amilyen mindenevő volt az elején, most annyira válogat. Virslit enne virslivel egész nap. Kenyeret is csak akkor hajlandó hozzá enni, ha felkockázom. Csak ezt nője ki valamikor. Szilárd étel kb. ennyi nála, mást csak ritka pillanatokban hajlandó fogyasztani. A leveseket viszont imádja. Ez legalább kicsit megnyugtat, főtt kaja is van benne, bár fogalmam sincs, hogy képes jóllakni egy kis löttyel és virslivel és a jó öreg Kinder Pinguval. Az édességet ugyanis persze falná...

Szobatisztaság
Ez most kicsit megrekedt. Nyáron sokat volt pelenka nélkül. És az esetek 60%-ában szólt ha dolga akadt. A tesók születése után és az ősz kezdetével a fejlődése visszaesett. Én pedig a könnyebb utat választottam visszakerült a pelus. Estenként van nélküle, egyébként kéri is. Egy nap egyszer szól ha pisilnie kell, persze ilyenkor van rajta pelenka, ha nincs nem szól:)

Szocializálódás
Többnyire barátságos, mindenkinek van egy mosolya. Mostanában eleinte kicsit visszahúzódó, anyaszoknyája mellett ülős. Nem tudom, hogy ez a tesói születésének tudható e be, vagy egyszerűen most egy ilyen korszakában van. 5-10 perc alatt azonban feloldódik, innentől kezdve bárki viheti bármelyik irányba. A gyerektársaságot is szereti. Bár együtt játszani még nem tud, de másik baba mellett boldogan elsertepertél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése