Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. május 11., szerda

Ajsa robog

Nem mondanám Ajsát félős gyereknek (pár perce is a kanapéról ugrált az alaposan elhelyezett párnákra, mert az olyan jó móka) , de vannak dolgok, amit nem mer rögtön megcsinálni, idő kell neki, hogy megbarátkozzon a gondolattal, összegyűjtse a bátorságát. Közben perszer már szeretné rászánni magát, egyik fele menne, nagy úr a kíváncsiság, de valami visszatartja. Ilyenkor ellenállhatatlanul édes. Ahogyan áll gondolkodik, csodálkozik, húzza a szemöldökét, bújik, nem tudja mi legyen...
Ilyen mumus volt számára a robogó. Még hétvégén került elő, Dávid kocsitakarítás közben azt is megmosta. Jó ideje nem használtam, így nem is volt ismerős Kicsilány számára. Másnap átjött Vica a két kicsivel, Zsombor férfi létére rögtön kiszúrta, ezért muszáj volt kipróbálni. Hívtam Ajsát is, de nem jött. Először a hinta mellé legyökerezve, egy centit sem közeledve, majd kint a kapubán állva nézte végig megbabonázva, izgulva, őszintén örülve, ahogy csak egy kisgyerek tud, ahogyan Zsombival motorozunk. Vékony hangján, amit csak akkor vesz elő, ha valami nagyon elnyerte a tetszését, kérdezgette, hogy "motojozol, motojozol még?" És motoroztunk még sokat. Egyrészt Ajsa küldött mindig tovább, ha megakartam állni, másrészt Zsombor árasztott puszikkal, nyakamba borulva, menjünk még kérésekkel. Lehet ilyen gyerekeknek ellenállni?
Később, ahányszor csak kint voltunk, ment a garázsba, nézegette a masinát, megállapította, hogy ezzel mentünk, mennyire szerette Zsombój. De továbbra sem szállt fel rá.
Az áttörés tegnap délután történt, odavitt hozzá és "Ajsa is" sziszegéssel felkérezkedett a kismotorra. Mentünk vele egy kicsit, sokkal lassabban indultunk be, mint Zsomborral, párszor meg is álltunk, majd lecserélt Dávid, jól eltűntek, és estére már "száguldottak!
És örült magának, büszke volt, megtapsolta a teljesítményt, és újságolta a kicsiknek, szomszédnak, kutyáknak. Imádom ezt az oldalát, ahogy mindig legyűri magát, csak belevág és büszke magára.  Extraédes ezekben a pillanatokban.
Alig várta hogy hazaérjen ma Dávid, előtte jól kiduzzogta magát, hogy én csak kicsit viszem és Zsomborral felváltva ülnek rajta. Változatos, nyugis és családcentrikus napok állnak előttünk :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése