Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. szeptember 23., vasárnap

5 gyerekes lét

Szombat délelőtt megkaptunk kedvenc keresztfiunkat (na jó az egyetlent, de attól még kedvenc) 2 napos gyerekmegőrzésre. Nándi 20 hónapos, igazi pasi. Hamar átvette a lányok felett az uralmat. Kicsit féltem, nem e lesznek nagy harcok ennyi törpe között, de nagyon jól viselte mindenki az új helyzetet. Ajsával megbeszéltük, hogy Nándi az anyukája nélkül lesz itt, lehet kicsit sírni is fog, ezért vegye a szárnyai alá. Tökéletesen teljesítette a "feladatát" Átadta neki a székét az asztalnál, elővette a cipőjét, ha mentünk valahová, mindig mellette volt, kérdezgette mit akar :) Aranyos volt. A tesókon is szokott anyáskodni, de most a vendéggyerek ajnározása nagyon szembetűnő volt. Szépen eljátszottak egész nap, bár Dávid vezénylése azért kellett. Ő is nagyon szépen teljesített. Noel elég nyűgös kedvében volt a hétvégén, így elég sok hárult rá a többi gyerekből.
A tegnap este érdekesen alakult. A szokásos egy pasi helyett, kettővel feküdtem az ágyban, az a "régi" egy pedig kint a nappaliban :) Történt ugyanis, hogy bár Nándi nagyon jól vette nappali akadályokat, este volt egy kis sírás, így bekerült hozzánk az ágyba, hogy mindenki nyugodtan alhasson. Noel éjjel kezdett rá zendíteni, amit nem szokott, általában visszaalszik hamar, ha a kiságya mellett simogatom, de most csak nem akart az ölemből kikerülni, közben Nándi is felkelt odaát és Dávid nem tudta megnyugtatni. Átmentünk hát Noellel, Dávid pedig miután egyik gyerek sem sírt tovább miután befeküdtem közéjük, kiment. 
Amire ismételten rájöttem, hogy jól csináljuk ezt a különalvást, mert nagyon nem tudok gyerek mellett aludni. Elég az amikor annyira nyűgösek vagy betegek, hogy jobb ha végig mellettünk vannak.
Reggel Ajsa ajtócsapására keltünk, mikor meglátta a szokatlan felállást rögtön megkérdezte: "itt meg mi történik??" és az apját kereste, kiirányítottam, hallom Dávid panaszkodik, Ajsa vigasztal: "jajj, szegény apám... te itt aludtál... a kutyákkal kellett aludnod...." :D

Két nagy hétvégi tanulság, és mindkettő igaz:
4 gyerek és 5 gyerek között van különbség.
4 gyerek és 5 gyerek között nincs különbség :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése