Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. október 17., szerda

Napi jó tanácsaim...

....a következő nemzedéknek (ami kb. összefoglalja a tegnapi napomat is)

- Ne örüljetek, ha a gyereket első alkalommal magától átmegy reggel a hálószobába. Máskor is meg fogja tenni, ugyanúgy korán reggel.
- Ha négy gyerekkel bevásárlóközpontba indultok győződjetek meg róla, hogy van nálatok százas, vagy legalább apró amit beválthat valaki nektek.
- Ne adjatok kocsiban 2 éves kezébe mobilt anélkül, hogy lenne nálatok másik amiről csörgethetitek.
- Ha kis gyereket lekvár mellé engedtek, ne hajoljatok hozzá közel mielőtt meg nem győződtetek róla, hogy nem olyan az egész tenyere. Különben belétek törli. Ha olyan szerencsétlenek vagytok, mint én pont a hajatokba.
- Ha vagytok olyan bambák, hogy a kutyát kizárjátok, ne szaladjatok be két percre sem hajat mosni (akárhogy ragad), különben szívinfarktust kaptok míg kifelé rohantok a visító gyerekhez, de még az is lehet hogy az ajtófélfába is belerúgtok úgy, hogy miután megnyugodtatok az előző sokkból, még mindig csillagokat láttok.
- Ha egyedül vagytok ne bontsatok ki szotyit, három magolni nem tudó gyerek előtt. Különben hiába nem esztek egy szemet sem az egész ajkatokat kikezdi.
- Ha a férjetek nincs otthon este és látjátok, hogy négy gyerekből kettő extra hisztis, ne mondjátok a segítséget ajánló anyósotoknak, hogy megoldjátok, maradjon nyugodtan otthon. 
- Mindig a hisztis gyerekeket fürdessétek utoljára. Fürdés közben (főleg ha együtt fürdenek) a hisztisek még inkább besokkolják magukat (mert egy csepp víz a hajukhoz ér, nem az a kisvödör jut nekik, a habot, amit tegnap még imádtak nem tudják leszedni  magukról...), a nehéz este ezután még nehezebb lesz és olyan hangzavar és káosz kerekedik, hogy a kisebbet nem tudjátok megfürdetni, míg ágyba nem nyomjátok a többit.
- Soha ne toljátok ki az egy éven aluli fürdetési idejét, különben megzavarodik és aludni sem lesz hajlandó, akármennyire fáradt, helyette inkább sír és nem tud magával mit kezdeni.
- Ha mind elaludt, vegyetek elő egy üveg bort :) 
- Mire hazaér a férjetek igyatok megfelelő mennyiséget a nyugalmatok érdekében (na jó azért ne olyan sokat, ne feledjétek, hogy egyedül vagytok a gyerekekkel), idegesség idegességet szül. Így csak egy rossz napotok volt, ha panaszáradatot indítotok még kiderülhet, hogy ő sem éppen jókedvéből dolgozott késő estig, így egyrészt nem merülhettek teljes önsajnálatba, másrészt még másnap, harmadnap is érezhetitek a feszültséget a kapcsolatotokban (ezek már régebbi tapasztalatok, saját kárán tanul az ember, milyen jó hogy én a sajátjaimat most nektek átadom) 
- Igyátok meg együtt, békességben a maradék bort, meséljétek el a napotokat, talán még a vicces oldalát is meglátjátok és a sz.r napból egy jó hangulatú este kerekedik. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése