Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2013. január 15., kedd

Szösszenet Noelről

Régen írtam már a "tudományairól."

Legyen ez a 13. havi.....

Szerintem Noel tipikus kistesó. Annyira látszik rajta, hogy nagyobb tesókkal van körbevéve, néha az istenért sem akarja belátni, hogy kicsifiú ő még, társnak már társ, de még sokszor kevesebbet tud, mint amennyit szeretne. Ez pedig nagy gond, mert ha Noel valamit nem bír akkor az az, ha nem úgy vannak a dolgok ahogy ő szeretné. Eddig Lénához hasonlítottam, de egyre inkább hajaz a másik két tesóra ami az akarnokságát illeti. A beletörődöm mindenbe énje kezd  eltűnni, ahogy egyébként Lénánál is nagyon múlóban van, de ilyen idős korában még általában az volt amit én akartam. Hát Noel szerint már most ő a főnök.. Ha pedig valamit nem engedünk megsértődik rendesen :)

Alvásügyileg nemrég állt be az új rutin. Napközben már csak egyet alszik a csajokkal egy időben, este viszont hamarabb kidől. Általában fél 8 körül kezdjük a fürdetést, egy ideje együtt mennek bele mind a négyen, Noel egyre jobb tesó a vízben is, nem áztat el mindenkit, így tudnak együtt pancsolni, ha mégis zűrös napja van ő hamarabb megy bele, vagy ha nagyon toppon van kiszedjük mielőtt a csajok vízbe fojtanák :) Fürdés után még egy kicsit játszunk, csendesebb verzióban, majd ő megy aludni. Nagyjából felváltva fektetjük, szerencsére mindketten tökéletesen megfelelünk neki, de nem enged olyan korán ki. Bizony mellette kell állni, behajolni a "ketrecbe" és simogatni. Nem derékbarát megoldás, de nem akarjuk az ágyba szoktatni. (éppen elég lesz visszarázkódni nagyis hét után a különalvásra) Egyszer ébred éjjel, hamar visszaalszik. Még kap cumisüveget ilyenkor, bár nagyon minimálisat szipolyoz ki, viszont a sima cumi nem felel meg a kis úrnak.
A nappali alvásnál megelégszik kevesebb hátvakarással, szinte csak megölelgetem, kap pár puszit, beteszem az ágyba és mehetek a csajokat fektetni. 

Sokat eszik, mindenevő, szereti egyedül végezni ezt a tevékenységet. Ha olyat eszik ami kézbe való, akkor jobban szeretne közben járkálni. Így nem tudom őket leültetni a kis asztalhoz, mert onnan feláll és megy (a járás varázsa...), az etetőszékkel pedig elszállt a barátság, mihelyst rájött, hogy onnan nem tud kipattanni. Keressük a megoldást, de félek, hogy csak az idő oldja meg :)

Nagy halandzsás. Még mindig sokat hümmög. Értelmes szavai, amik állandóak az apa, anya, baba (a tesók) vau, Lili és természetesen a nem. Volt még 1-2 egyszer használatos szava. A cuppogást nem hagyta abba, ha éhes vagy szomjas így jelez. Egyébként meg mindent kifejez, ha máshogy nem megy odamegy és  bömbömözik.

Nagyon élvezi, hogy már jár, és én is. Eddig is mindenhol ott volt, mászva bármihez elért, de mégiscsak szebb látvány, ha odanézek, és mind a négy gyerkőc két lábon jár. Ezáltal valahogy jobban beépült a tesókhoz, ők is jobban emberszámba veszik :) 
Az alacsony helyekre felmászik, a kicsit magasabbakra a csajok felnyomják. Vannak esések is, de ez  beletartozik. Legtöbbször feláll és próbálkoznak újra.

A játékai nem kötik le. A lányoké már igen :) Nagy dominó fan, rakosgatja összevissza, vagy dobálja. Ha a lányok leteszik, akkor meg felveszi. A memóriajátékokban is nagyon benne van, utánozza a csajokat felveszi, megnézi, majd a szájába veszi. Megértem én a lányok ellenérzését ilyenkor, csak tényleg nehéz kiiktatni. Hiába kapott meg ilyen-olyan készleteket, a csajokat is figyelni kell, mert egyedül még nem megy nekik, ha meg nem figyelek Noelre, akkor jön az ő is darabjával csatlakozna a nővéreihez. Egy év múlva már remélhetőleg jobb lesz.
Nem kell neki amúgy játék, hogy elszórakoztassa magát. Szeret bújócskázni, legyen ez paplan alatt, vagy vállunkhoz nyomva a fejét, mikor lehúzzuk róla, vagy ránk néz nagyokat sikongat. Megtanulta, kis túlzással a csipcsipcsókát, bár a végét nem szereti, csaj hogy a kezünk egymásén.
Ő a legbújósabb babánk, bármelyikünket letámad. 
Nem idegenkedik másoktól sem, elég sokan fordultak meg körülötte a múlthéten, bárki elvihette volna ő egy vigyorral nyugtázta volna. 
Egyébként harap.... Ezzel nem nagyon vagyok megbékélve. A többiek sem. De majd csak elmúlik ez is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése