Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. január 17., hétfő

Ajsa tanít

Szombaton Lili visszaült az iskola padba. Egy kis kihagyás után ugyanis Dávid elvitte a kutyasuliba, túl sok mostanában a fölös energiája, 3 gyerek mellett nem igazán van időnk még vele is foglalkozni. Szeret feladatokat csinálni, amit kérünk tőle örömmel megteszi. Jó volt régebben is gyakorolni vele, én is élveztem, ő is, de most körülbelül annyit kérek tőle, hogy álljon arrébb. A másik ok hátha fárad egy kicsit...  És mivel Dávid szerint is sok a felesleges pénzünk el kell kezdenünk kidobálni az ablakon:)) 
Ajsa is velük tartott. Nagy kutyabarát egyébként, a baj, hogy mindegyikkel rögtön játszani szeretne, akár hozzá van szokva az adott eb a gyerekekhez, akár nem, így résen kell lenni. Egy kis mopsszal azért összebarátkozott.
És a kiképző szerepet is kipróbálhatta, odahívták a végén és az olyan egyszerű vezényszavakat mint az ül, áll, fekszik Ő mondhatta és azt is megtanították neki, hogy milyen kézmozdulatokat tegyen hozzá. Nem jött zavarba ez a nagylány, csinálta amit mondtak, mutattak neki. Szóval összességében tetszett a Kicsilánynak a program, és hogy lassan tavaszodik heti rendszerességgel járhatnak is hármasban.
És azóta...... folyamatos gyakorlás van. Egész nap hallom az alapszavakat, Lili teszi amit kell és csak egy kombinált feladat után kap jutalom falatot, és hallja hogy "üdes jiji"  Még most tűr, csinálja, de előbb-utóbb megunja (ezek eddig is mentek egyébként neki) Remélem addigra Ajsa sem lesz már ilyen lelkes, különben lesz sírás, sértődés.
Nagyon édes ez a kis tábornok!

1 megjegyzés:

  1. Hm, hm, ne haragudj, hogy megkérdezem, de tud az a Kutya valamit azon kívül, hogy leül az ember lába elé, ha lát valamit a kezébe, amiről úgy véli ehető??!!
    Remélem Ajsa kiképzése sikerrel jár! Kis édes.
    T

    VálaszTörlés