Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2011. április 15., péntek

Az új jövevény

Amit soha nem hittem volna hogy megtörténik, pláne nem most. Immár két kutya tulajdonosai vagyunk. Vasárnap érkezett hozzánk Boni, egy kis havanese lány. Lilivel ellentétben nem hófehér, szürkés foltok vannak rajta, nagyon aranyos, elevenséget sugárzó szemekkel.
A történet valahol ott kezdődik, hogy Dávid még ikrek előtti korszakban megjegyezte, hogy ez a mi drága kutyánk meg fog őrülni, ha egyedül marad a házban miután vége a babázós korszaknak és mindenki megy a maga útjára. Lili erre nem is cáfolt rá az utóbbi időben, volt egy időszaka amikor vonyított míg nem voltunk otthon, egyszer a szomszéd néni a fél délelőttjét kint töltötte vele míg haza nem értünk :) Persze ez csak hiszti, a kutya nem hülye, tulajdonképpen olyan mint egy kisgyerek. Tudja mi a jó neki, és nem mond le róla, pláne ha tudja hogyan éri el. Valójában ez annak az eredménye, hogy jól félre lett nevelve. (És azt hiszem a gyerekekkel is jó úton haladunk e téren) Dávid nagy kutyabarát, vágya egy "normális" kutya, értsd van magassága, súlya, lehet sétáltatni, futni vele, kint tartható. Nemrég beszéltünk róla, hogy ha már a gyerekek kicsit nagyobbak lesznek beszerzünk egy németjuhászt vagy egy labradort.  Én nem vagyok igazán állatbarát, még kutya sem. Két kezemen meg tudom számolni hány állathoz értem hozzá (legalábbis kisgyerek koromat leszámítva) egyszerűen nem érzek késztetést, persze Lili az más, ő Lili, őt szeresssük:) De rábólintottam. Ha már van/lesz egy "csomó" gyerekünk, jöhetnek a kutyák is. Egyiket sem gondoltam volna pár évvel ezelőtt. Sokkoljuk teljesen a népet :D
Szombaton miután végeztek a kutyasuliban, ahová azt hiszem életük végéig járni fognak Ajsa annyira élvezi, az a hét fénypontja van hogy már hétfőn kérdezi nem e kell menni. Mivel a kutyánk lassan tanul (vagyis nem sok  újat sajátít el) mehetnek is még egy ideig. Szóval a "tanítás" végeztével beugrottak egy ismerőshöz, akitől Lilit is hoztuk, a legújabb alomból már csak két kiskutya maradt meg. Az egyik nem törődött velük a másikkal viszont eljátszottak. Itthon mesélte Ajsa hogy ment a "kiskuta" Lili után, és puszilták egymást, és Ő is játszott vele, a kiskutya felugrált rá, de "nem féjt (félt)" Dávid szerint is nagy volt az összhang. Délután kaptunk egy kis kimenőt az ikrek nélkül,és megkérdeztünk Kicsilányt hová menjünk persze hogy az volt a válasza hogy a kiskutyához....  Elmentünk hát megnéztük, ők újra, én első alkalommal. Feri, a tulaj persze ajánlgatta, hogy vigyük. Összefolynak az események :) de a lényeg, hogy vasárnap már hazahoztuk kipróbálni:)
Van rá jelentkező, ha mégsem válna be a kétkutyás lét, de azt hiszem nem lesz baj. Bár még most újdonság, lehet azért vagyok ennyire pozitív és lelkes. Boni nagyon bizalomkeltő már vasárnap jelezte az ajtóhoz állva hogy bizony neki ki kell menni, nem fél a hangoktól, zajoktól, amiből nálunk van elég.  Nem harapdál, még sokat alszik, de ha fent van élénken járkál, kárt eddig nem okozott. Az hiszem engem nézett ki magának gazdájának, de Ajsával is elvan. Aki nagyon gyengéden bánik vele, leül simogatja ha alszik nem zaklatja, csak odaáll és nézi, szól, hogy csendbe legyek??!! :) Ha Lili is társul hozzá, figyeli ő is,  elég mókásan néznek ki így együtt. Lili jó "tesónak" bizonyul eddig bár legszívesebben két kosárban lenne egyszerre, és néha kitúrja Bonit, egy nem túl kedves oldalba lökéssel. És persze szeretné megenni a kiskutya kajáját is, így mellé kell állni míg eszik, de semmi támadási szándékot nem mutat.
Az ikrek is barátkoznak a jelenlétével. Még csak távolból, míg Lilivel otthagyom őket, akár egymás mellett is, Bonit még nem merném, azt hiszem a kiskutya húzná a rövidebbet. De Ők is figyelik a új lakót, reggelente is megnézzük, hogy megvan e még. Egyébként nem is közeledik feléjük, ahogy Léna sem felé, egyedül Milla szokta odalökni magát. Még nem köti le őket, annyira sem mint Lili.
Próba szakaszában vagyunk tehát. Ismerkedünk vele, majd kiderül, mennyire tud beilleszkedni. Mivel Lili is benti kutya, és a fajtájuk is inkább ezt kívánja őt sem szándékozunk kitenni, így tényleg fontos a gyerekekhez fűződő kapcsolata. Várunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése