Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. szeptember 17., hétfő

Minden jó, ha a vége jó! - és az jó ám :)

Ez a nap nem Ajsa napja volt. Egész nap ment a durci és a hiszti. -Így hát az én napom sem volt :) Vannak ilyen szakaszai, amikor már reggel látom, hogy jobb lenne visszanyomni az ágyba, mert nem lesz ez jó egyikünknek sem. Bár tagadom, de nem elég hogy anyám, apám, férjem, de még anyós, após is nyíltan vállalja, hogy bizony a gyerek(ek) rossz napokat illetően rám ütött(ek). Meglehet :)

Egész nap engem kóstolgatott. Kezdve a reggeli fánk evéssel. Mivel az nem olyan, mint amit tegnap evett, mint a Mamáé, hiába magyarázom, hogy de olyan mert ő csinálta, csak éppen már másnapi. De nem. Nem finom. Ez nem az. Én nem tudok finomat. Tényleg nem tudok finomat, sőt semmilyent, közlöm is hogy még sosem csináltam. Több sem kell Lénusnak sem, egy óráig hallgatom, hogy "Anya nem tudod fánkot, te nem tudod... :D

Túl a fánkon kocsiba ülök, a középsőket Marika nénivel hagyva, a két kis szélsőnkkel. Ajsát vittük táncra. Noel nagyon jó kedvében volt már útközben is, zenét hallva járt keze-lába, ez persze Ajsát valamiért idegesítette, állítólag azért mert nem szabad az ülést rugdosni. Na persze tuti ez volt az ok. Ezzel már kicsit felhúzott, így mikor parkolni kellett nem mertem megkockáztatni azt a helyet ahová egyébként szerintem még befértem volna. Tovább mentem, de a parkoló helyek fogytán voltak. Ajsa látván, hogy tovább hajtok és nézelődök beszólt rendesen: "Anya elfogunk késni, anya bamba vagy" Később itthon kérdezem tőle, hogy mit is mondott nekem?
Néz huncutul :
 " Azt hogy okos és szép vagy anyám". (idősebb unokatesó hatásos hárítás)
Tuti?
 "Aha"
Nem kell valamiért bocsánatot kérned?
"Jaj, de. Bocsánatot kell kérjek" 
Ha valaki azt hinné, hogy a párbeszéd folytatódott téved. A bocsánatot kell kérjek volt a bocsánat kérés.

Este Millus is beszáll a készítsük ki anyát műsorba. Igen egy két éves is rögtön elromlik, ha napközben 20 perc alvás után felébred, és azt hiszi ennyi elég volt neki. Dáviddal vártuk a megváltó fürdetést, majd fektetést, de Mimi nem akart fürdeni.

Ismét egy kis életkép:

Apa: Mimike fürdeni kell, koszos vagy és büdös
M: "Nem kossos, bügyösss"
Megy pár kör, Dávid öltözteti, győzködi  vagy inkább kötekedik? :) 
Hol fogsz aludni, a lányok nem alszanak veled egy szobába?
Ajsa persze hogy beszáll (csak tudnám miért csillog közben a szeme...): "Nem alszok veled Mimi. Kint fogsz aludni az udvaron. Alszol a padon"
Persze Mimi még jobban nyafog, hogy "nem. nem ededül."
Magyarázom neki, hogy nem fog kint aludni, de jó lenne ha megfürdene. Végül a három grácia megbeszéli, hogy szelídke Lénánk Mimivel alszik. "Alszol Mimivel, jó Mimi?"  Dávid segít a véglegesítésnél Ajsa marad a szobájukban, az ikrek mennek földre a játszóba.
Millus végül csak megfürdik (rövidke háromnegyed órát áztatják magukat)
Ajsát törlöm, látom valami jár a fejében, mikor megkérdezi: "Anya Mimivel meg Lénával alszok, nem alszok egyedül ugye?" Mindezt határozatlanul, félve. Imádom :)

Gondolván vége a témának Noelt fürdetem, közben hallom hogy odakint folyik valami.
Matracot fújtattak és vetettek.
A játszóban.
Mert hogy ők ott alusznak, egy komoly apa pedig segít a lányainak. 
Így történt, hogy most a három kiságy üresen áll, míg a lányaink a földön matracon az igazak álmát alusszák, fene büszkén és boldogan :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése