Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. szeptember 9., vasárnap

Noelszerelem

Mielőtt megszületett volna a fiam csak legyintettem azokra a megjegyzésekre, hogy milyen más egy fiú gyerek, mennyire más őt szeretni. Nem értettem ugyan mitől lenne más. Egyébként is minden gyerek az, de hogy ez nem nemkérdés abban is biztos voltam. Hiszen a három lány sem egyforma, más a természetük, máshogy kötődnek, más az anyaigényük. Van csendesünk, van hangosunk, van nyugodtan elmaszatolónk és van örökmozgónk. Hogy újat nekem nem tudnak mutatni, abban teljesen biztos voltam. Míg meg nem született Ő. A kisfiam. :)

Azóta csodálom a másságát. Főleg mióta ő is az akaratkinyilvánítók táborát erősíti. Pedig  türelmes Ő, de ha akar valamit azt megszerzi, ha kell teljes testbedobással. Koránt sem mondanám ducinak, inkább masszív és erős, és ezeket az adottságait nem fél használni. Nem látom rajta azt a finomságot, amit a lányokon ,pedig nem hirtelenkedik. Mindent fel szeretne térképezni, de ha útját álljuk sem dühöng. Tudomásul veszi, hogy nem ott a helye, max. újra próbálkozik vagy új felfedezni valót keres. Sokkal többet sodorja magát bajba, mint a lányok (összesen) ennyi idősen. A félelem apró szikráját sem látom rajta. Tőle aztán döröghet, ordíthatnak, csattanhat bármi a földön. Az egyetlen félelem forrás Mimi, és sajnos nem állíthatom, hogy alaptalan. De már látom, hogy lesz ez még fordítva :) Örök vidám, és folyton kacagó. Nehéz a kedvét szegni, de ha valaki megteszi akkor tud ám sírni. Olyan nagy panasszal, hogy az már a cukiság tetőfoka, ezért még ezt is imádjuk benne. Írhatnék róla oldalakat, a lényeg úgy is az lenne, hogy imádom tetőtől talpig :)

És imádom a nevét is. Már cseppet sem bánom, hogy nem lett Noé vagy Zente. És talán Ő sem fogja bánni :) Mivel úgy emlékszem a lányok nevéről is született egy bejegyzés  leírom hogyan lett Noel Áron:) 
Mikor terhes lettem magam sem tudom, hogy honnan, de jött az a sugallat, hogy ha fiú lesz legyen Noé. Persze Dávid hallani sem akart róla, másnak pedig el sem mertem mondtam. És akkor kicsit lecsüggedve rátaláltam a Zentére. Dávid is rábólintott, megsirattuk az Áron nevet, ami eddig mindig esélyes volt, de nem volt rá szükség, most pedig nem éreztem, hogy ez lenne az igazi. Így Zente lett a pocaklakó. 7 hónapos terhes voltam, mikor Dávid egy este közölte, hogy nem érzi úgy, hogy ez a név lenne a tökéletes a fiának, de ha szeretném maradhat. Haha, persze maradhat, hogy utána egy életen át hallgassam. Ezután lett a gyerek Anonymos, vagy SzájhúzóslegyenakkorÁron. Én még titkon kacérkodtam a Noéval, majd a Noah változatával. Ezek után kutatva egy fórumon nézett velem szembe a Noel. És jött az ez az! érzés. Nem gondoltam volna, hogy Dávid partner lesz, de rögtön igent mondott. (lehet csak félt hogy mégis Noé vagy Zente lesz :D). Egy ismételt elmebaj hatására elkezdtem sajnálni az Áron nevet, és bár nem akartam, hogy ez legyen a fiam neve, de másodiknak tökéletes :)

A kis Noel Áron születése után úgy simult be a családba, hogy csak lestünk és fogadtuk a gratulációkat, milyen jól csináljuk :) Lehet, hogy csak ikrek után tűnt egyszerűnek, de az is, hogy három (ilyen kicsi) nővér mellett tudta, hogy nem szabad nehéz esetnek lennie. Nonó nagyon jól működött az első időkben, aludt, evett, aludt, evett, közben néha kicsit nézelődött. Tűrte az őt csodáló nővérkéit, a kicsit sem halk életmódunkat.

Egy eddigi kis összesítő Noelről:

Ha panaszkodnom is illik rá, akkor a szopi ellenességét hozhatnám fel. Biztos én is sok mindent elrontottam, bár nem tudom hol, de 4 hónapos kora óta anyatej nélkül él. Előtte több hetes harcunk volt, amit feladtam. Lehet nem kellett volna, de nem éreztem magamban erőt ahhoz, hogy kitartóbb legyek
Régebben a bolti bébiételeket gyűrte, mostanra az általam készítettek jobban megeszi. Kell ennél nagyobb dicséret? Reggel, este tápszert eszik és éjjel ha felkel. Szereti a gyümölcsöket, igaz férfi értékeli ha húsos ételt készítek, nem csak zöldségeket rakok a kajájába. Nagy túrórudi fan :)

A kisfickónk is jóalvó akár csak a lányok. Mázli, mázli, mázli :) És nagy hála.  Este 9-10  között alszik el, kb. két hónapja éjjelente egyszer kel (2 körül), de egy gyors evés után alszik tovább, de túl vagyunk már pár átaludt éjjelen is. Reggel 7kor kel, napközben alszik még kétszer 1-másfél órát. Egyedül a kiságyában alszik el, nyár elején átköltöztettük a mellettünk lévő szobába Hogy később ez hogyan alakul még nem tudom, a lányok hálójában már nem nagyon fér el, így ő lett szegény egyedül alvó gyermekünk :)

Szépen mászik, gyors mint a villám. Szeret ácsorogni, fel tudja magát húzni, bárhol feláll. A menés viszont csak akkor megy, ha fogjuk a kezét. Ajsa is megtanulta úgy megfogni, hogy tudjon lépegetni, a baj csak az hogy Noel legtöbbször rohanna, így esés lesz a vége. Ajsát megakadályozni viszont nem nagyon tudjuk a segítség nyújtásban :)

Nagydumás. Szereti hallatni a hangját, gagyog, hümmög, bööözik. Értelmes szava még nincsenek.Cuppog ha éhes vagy szomjas. Ömm, ha lát valamit amit szeretne, vagy kézbe vágyik. Ha örül sikongat.

Tipikus kistesó. Mindenki kedvence. Ő is imádja a nővérkéit, szeret a közelükben lenni, és sokszor szeretné azt csinálni amit a nagyok, vagy legalább közelről megnézni. Ennek sokszor rombolás, majd sírás a vége. Na nem ám kisfickó sír hanem a többiek. Öcsi pedig a világ legártalmatlanabb arckifejezésével néz körbe, és nem érti mi lehet a baj. Ajsa néha szeretne anyáskodni felette, nehezen viseli ha Noelnek külön akarata van. Hogy néha már Nonónak is jobb dolga van, mint őt csodálni és nem lehet már mindig babusgatni sem. Küldetésének érzi hogy megvédje Mimitől. Elhúzza Noelt, vagy arrébb cibálja húgát olyankor is mikor egyébként ártalmatlan a helyzet, ezt pedig egyik tesó sem díjazza. Ugyanakkor a nem szabad Noelt bántani mert kicsi hozzáállása egy pillanat alatt megváltozik, ha neki nem tetszik az amit Noel csinál :)
Lénus az aki még nem csapott le soha a kisöcsire. Szereti, óvja, ha mégis inkább Noel mentesen játszana, szól vagy nyafog, de soha nem bántaná. Sokat játszik vele, magyaráz a kicsinek, a két kis dilistől távol is elvannak kettesben sokáig.
Millával elég kaotikus a viszonya. Mimi néha spontán ráesik Noelre, vagy nem túl kedvesen arrébb helyezi. Ugyanakkor ha mókáról van szól Mimivel lehet a legjobbakat szórakozni, gurítja, lábát emelgeti, húzza-vonja :) Nagyszülők meg néznek rám, hogy miért engedem? Mert Nonó is élvezi, és nincs porcelánból, nem fog eltörni :) És nekik is kell a pozitív közös élmény.

A kétlábú tesókkal is remekül kijön. Pár hete jött rá milyen jó is a kutyasimogatás. És mivel Lili kutyánk meg imádja ha valaki babrálja sokszor egymásra találnak. Persze van hogy az a vége a nagy összhangnak. hogy Lili visít, majd tovább áll, Nonó pedig nem érti miért kerüli el a kutyus messziről egy darabig. Bonival még nem igazán találtak egymásra. Ő nem az az elfekvős kutya :)

Ha nincs társasága is el van egyedül. Mindennel el tud játszani ami nem játék :) Ha mégis játék van nála akkor az a játékkonyha valamelyik kelléke (ezzel nem szerez jó pontokat a nővéreinél). Vagy a szivacs labdák Nagyon szeretné dobálni őket, de az elengedés még nem nagyon megy. Viszont a visszahozásukban ügyesebb mint bármelyik kutyánk :) Szeret mindent a szájába gyömöszölni, résen kell lenni rendesen.
Imád fürdeni. Főleg a kiskádjában. Van hogy betesszük a lányokhoz a nagyba, de az idilli nagycsaládos percek nem tartanak sokáig. És egyedül sem szeret ücsörögni a nagyvízben, ki érti ezt?:)

Szereti a nagyszülőket és az unokatesókkal is elvan. Jelenleg (már nem sokáig) ő a legkisebb mindkét oldalon, így nagyon jó dolga van. Idegenektől sem fél, szerintem bárki simán felvehetné, elvihetné egy hangja sem lenne. 

Nagy Aparajongó. Jó ez nem újdonság nálunk, de mivel most ő van abban a korban amikor ezt annyira édesen tudja kifejezni most őt csodálom :) És a szerelem kölcsönös, nemrég kérdezte meg Dávid, hogy ugye tudom, hogy soha nem fogja beismerné mennyire örül, hogy lett egy kisfiunk is? Tudom. És én sem :)

Nagy homlokú, barna hajú, mandula szemű, pisze orrú, nagy szerelem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése