Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. november 3., szombat

A nagyfiú

Noel 11 hónapos lett. Egy hónap múlva már minden gyerekünk korát években lehet mérni. Lesz 1, 2 és 3 éves gyerkőcünk is :) Na jó az a 3 már majdnem 4.
Egyre inkább látom Noelben a kisfiút, a babasága néha már eltűnik. (Máskor pedig rápillantok mikor a kiságyban alszik, és olyan mint egy csecsemő)
Sokat eszik, mindent magába gyűr. Csak egyszer alszik napközben, kb. másfél órát. 
Nem marad egy helyben egy pillanatra sem. Egyre kevesebbet mászik, ahol csak teheti feláll és megy valamibe kapaszkodva. Ha velünk sétál már elég csak az egyik kezét fogni. Egy-egy pillanatra megáll fogózkodás nélkül is. Szerintem egy éves korára elindul. Mindenre felmászik, nagyokat esik...
A lányok kanapészétszedésébe és csúszdázásába is benne van. Oda még nem tud egyedül felmászni, de mindig van egy nővérkéje aki felnyomja. Rákapott a kismotorra, persze a csajok is elővették az övéiket. Olyan jó hangzása van a csempén négy kismotornak!
Továbbra is nagy felfedező. Minden szekrényt kinyit, előveszi a ruhákat, edényeket, kukázni is nagyon szeretne, ahogy a virágföldet is szétszórja, a lányok játékai sincsenek biztonságban. A könyveket magasra kell tenni, helyette kap újságokat, azokat kedvére tépheti. Szeret beülni a kutyák helyére, de úgy hogy azok nem mehetnek be mellé -Tudja, hogy csak a Boniéba ülhet be, különben Lili megjelenik, ugat egyet, csak egyet. Eleinte "szólt" nekem, most már csak leül Noel elé, aki nézi egy ideig majd átmászik a másikba. Lili pedig elfoglalja a helyét. Naná, hogy a kutyára is büszke vagyok, nemcsak Noelre :)
Önállósodik. Egy hete egyedül mos fogat (mind a hat darabot), kivette a kezemből a fogkefét :) Segít a testápolót is magára kenni, és minket is bekrémez, meg mindent ami a közelben van.
Próbál egyedül enni, nem mindig megy, de nem adja fel, nekem pedig még kevésbé hagyja hogy segítsek. Minél több pépest adok neki, hogy ragadjon a kanálra :) A darabosokat pedig megoldja kézzel, akár a rizst is elszemelgeti. A levesekkel bajban vagyunk. Viszont nagyon szépen iszik pohárból. Sorakozik, ha a lányoknak öntök valami, akkor is, ha cumisüveg van éppen a kezében - azért találták ki a lányok, hogy isznak, vagy onnan jutott eszembe, hogy nekik is inni kellene -  simán elhajítja ilyenkor az üveget és jön pohárból inni.
Úgy tud szeretni, bújni, hogy csak na. Nem csak hozzánk a tesókhoz is. Ha olyanja van simogat is. Most Lénust az esése óta nagyon szeretgeti. Kicsit féltettük tőle, de nagyon ügyes, aranyos. Nem tudom mit fog fel, de olyan kis cuki ahogy mellé ül és simogatja.
Fürdetés után szoktunk szektáskodni összcsaládilag, már nagyon tudja ős is, hogy olyankor bújni "kell". Igazi kis szeretetgombóc.   
Benne van minden buliba, lehetetlen kihagyni, de nagyon sokat rombol. Reménykedek, hogy már csak túléli ezt a pár hónapot anélkül, hogy agyonvernék :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése