Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. november 6., kedd

Mimink

Korán kelő lett ez a leányzó. Nem tudom, hogy mi lett vele, nem változott semmi. Délután ugyanúgy 1-1,5 órát alszik, de ezt igényli is, és az esti lefektetést sem tudom kitolni.
Általában már hat- fél hét körül áttotyog hozzánk.Ha szerencsém van rá tudom venni, hogy feküdjünk még egy kicsit. Ha viszont olyankor érkezik, mikor Dávid fent van már, akkor esélytelen (de mivel nagyon rendes pasim van, néha fel sem kelt, míg el nem megy) Sokszor akkor sem hajlandó bebújni hozzánk ha mindketten alszunk. Ma sikerrel jártam, visszaaludt. Én meg nézegettem egy kicsikét. A már nagylányos és a még mindig babás vonásait. Szeretem egyébként, ha kettesben vagyunk egy kicsit. Jók ezek a reggelek, csak ne lennék olyan lusta :)
Mimike a legszélsőségesebb gyerekünk. Nem gondoltam volna, hogy Ajsán valaki is túl tud tenni, de ennek a kicsi leányzónak sikerült. Vele vagy minden szép és jó. Vagy nagyon nem az.
Olyan felhőtlenül vidám olykor. Nagyon tud örülni mindennek, legyen az egy bogár a sarokban, vagy egy szépen megszerkesztett elrendezés a tányérján. Ha minden rendben van, csicsereg egyfolytában, azzal a kis sajátos stílusával, ahol vagy nincsenek szóvégek, vagy túl sok az sss, cs, ny áá, ott ahol nem is kellenének. Két, viszonylag tisztán beszélő gyerkőc mellett igazi színfolt őt hallgatni. Ha pörög, akkor ő pörög. Rohan, ugrál, át Noelen, kutyán, játékon, le a kanapéról, az apja nyakából is simán megpróbál leugrani. Fogalmam sincs hogy nem esett még sosem úgy igazán. A legkevesebb sérülés nyom is rajta van, de nem tudom hogyan csinálja. Mindent megúsz, én meg még nem is féltem emiatt nagyon. (remélem nem kiabálom el) Anyósom szokta mondani, hogy erre a gyerekre angyalok vigyáznak. Lehet igaza van.
Aztán ott van az az oldala mikor nem érdekli semmi különösebben. (Ajsának ilyen oldala nincs :) Lénában van valami hasonló, de ő azért észrevételez mindent, dalolva bele is kotyog, de őt sem érdekli különösen, hogy mi fog történni) Mimit tényleg nem lehet meghatni néha semmivel. Van hogy oda sem néz. Vagy éppen megfigyeli, de megy tovább. Ha kérdezzük rövid válaszokat ad. Többnyire a nyemet, néha az ahát. Süket fülekre talál minden kérésünk, és a tesók is mondhatna bármit ilyenkor.
Hisztiben tényleg verhetetlen. Simán levágja magát a padlóra a legkisebb semmiségért. Vagy dúl-fúl, csapkod. Ilyenkor azért el kell számolni tízig a környezetében lévőknek (vagy százig, ezerig....) Piszok nehéz vele lenni ilyenkor. Mire már feladnám, és világgá mennék :) addigra viszont vigyorog, mint akinek azelőtt semmi baja nem volt. Máskor jön, szeretget, bújik, puszit ad, egyet a homlokomra, egyet az orrom hegyére, majd előre billenti a fejét a viszonzásért...
Kis színes, büdös bogár :D Fogalmam sincs milyen nagy gyerek, kamasz lesz belőle, de ha megőrzi az energiabomba, élvezeteknek élő, folyton pörgő, a beszélj, úgy se hat meg, és a minden semmiségért kifakadó, mindent tragédiának vélő, üvöltő énjét is, akkor jaj nekünk :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése