Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2012. december 11., kedd

Gyereknevelde :)

Az ember azt hihetné, hogy akiknek négy gyereke van, azoknak bevált módszereik vannak a gyereknevelésre. Hát nekünk nincsenek :) Próbálkozunk persze, igyekszünk meggyőzni, érvelni, más lehetőséget mutatni. De néha azért feladják a leckét.
Itt van példának Mimi új kukázós szokása. Már írtam, hogy ami számára felesleges vagy rossznak véli kidobja. Próbáltunk vele sok mindent kezdeni, de nem volt eredménye. Gondoltam majd kinövi, két évessel nem húzunk ujjat :)

Egyik este kidobott egy számlaegyenleget, amit előtte összefirkált (én voltam a bamba és hagytam kint) Dávid látta meg a kukában - ugyanis most már reflexből belenézünk jobban, mikor valamit kidobunk - és elém állt.
- Rá kell ütni a kezére, nem dobálhat ki mindent.
- Akkor menj és üss rá.
- Nem most, ez egy papír amire rajzolt MERT KINT HAGYTAD majd legközelebb, de akkor rögtön. Te is.

Én ugyan nem. Értem a módszer lényegét, de nem tudom eljátszani, olyan bambának érezném magam. Ne vegye senki magára. Száz százalék, hogy bennem van a hiba:D

Legközelebb van, Dávid itthon, szólok neki, hogy akkor neveljen gyereket. Na persze előre borítékoltam, hogy nem lesz ebből kézrácsapás :) De nem hagyom ennyiben a dolgot, szeretem szenveszteni :D
- Jó akkor büntesd meg.
- Például?
- Mit tudom én, szerinted kell valamit kezdeni vele. Küld a sarokba.
Vigyorog
- Neeem, még kamaszkoromban megnéztem Lacival egy szado-mazo pornót, hagyjuk azt a sarkot.
A pasik nem normálisak...... :)))
Szóval maradtunk abban, hogy újra beszéltünk Mimivel.

Van mindnek egy kismacija,  nem a legfontosabb játék, de néha együtt játszanak vele. Mimié eltűnt, rajtam kereste, én sem tudtam hol van. Hirtelen ötlettől vezérelve azt mondtam neki, hogy lehet kidobtam a kukába mert koszos volt. Oda vette az irányt, de bemagyaráztam, hogy már kiürítettem, a nagy kukát elvitte az autó. Ajsa is jött okoskodni, megbeszéltük hogy nem kellett volna "kidobnom" Nem vette Mimi annyira zokon az esetet, nem vagyok azért szívtelen anya, az alvós kutyával, vagy valamit extra fontossal nem tettem volna meg. A macit egyébként megtaláltam, eltettem, majd odaadom neki. Azóta ha valamit kint hagy mindig megkérdezem tőle, hogy kell e még, vagy dobjam ki.
Nem mondom hogy a legtutibb módszer, de 4 napja nem láttam semmi oda nem illőt a kukába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése