Lilypie Kids Birthday tickers............ Lilypie Kids Birthday tickers Lilypie Fourth Birthday tickers

2013. január 30., szerda

A pelus ellensége, a bili barátja

Lénánk

A pelusos dolog úgy kezdődött, hogy Dávid egy délutáni alvásnál nem adott pelenkát Mimire, csak átcserélte az alsót. Következett volna Léna, de közben Mimi jelzett, hogy lemaradt valami. Gondoltunk egyet, mivel ilyenkor mindig száraz marad a pelus, és mondtuk, hogy most így alszanak. Működött. És másnap is. Aztán eljött az este és Léna ellenállt. Reggel azért még mindig pisisek, nem akartuk ezt is meglépni, de mit tehet a szülő, ha a gyerek már nagylánynak képzeli magát és el akarja hagyni a pelenkát? Rákényszeríti?  Nem akartuk elvenni a kedvét így inkább ezt kihagytuk. Miminek is volt egy ilyen akciója mikor a nappalra lekerült róluk, de egy-két pisiben ébredő éjszaka után visszatettük rá. Nos, Léna nem hagyja :) Viszont reggel bepisil. Éjjel nagyon ügyesen felkel és szól, de volt olyan is hogy végig aludt reggelig szárazon. Egyszer fordult elő baleset, de szerintem akkor túl sokat ivott lefekvés előtt, azóta figyelünk erre. Reggel viszont menni kell és ébreszteni, különben bepisil (6-7 óra tájékán, pontos adat, megfigyelés alatt áll, csak hogy a szülő se aludja át az éjszakát). Egyszer kelt fel hajnalban (mikor ránk hozta a frászt)
A baj az, hogy őt nem nagyon szabad ébreszteni, mert akkor nagyon morcis tud lenni. Egyébként nagyon keveset nyafog, de az alvás szent dolog nála, ha nem magától ébred, hanem mi keltjük, vagy zajra, akkor kész, elbuktunk egy órát :) De miután több egymást követő reggel bepisilt muszáj kockáztatni. Gyereket óvatosan kivesz, wc-ig elvisz, megtart, majd nagyon szép, óvatos ébresztgetés, nála egy kis szempillarepegtetés, szájhuzigálás, de kérésre pisil. Nem tudom mennyire jó ez így, mennyire kell erre rászoktatni. Eddig sem nagyon hittem a felkeltős módszerben, Ajsánál sem alkalmaztuk, úgy voltam vele, hogy akkor áll készen a pelenka nélküli alvásra ha felébred, tud szólni, ha pisilnie kell, egyébként értelmetlen az egész. Most mégis ezt csináljuk :) De olyan kicsi hiányzik az egészhez...


A bilivel pedig megőrjít :) Egy ideig békén hagytam, a bizonyos incidens után nem "zaklattam" azzal, hogy a szűkítőre üljön fel, gondoltam most bepróbálkozok nála újra, de nem. Marad a bilinél. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne lehúzni a wc-t :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése